Клиентите ни остават винаги доволни

Нашите проекти

Чил Комерс има дългогодишен опит в изграждане на климатични, отоплителни и вентилационни инсталации на битови, промишлени, търговски, специализирани, курортни, увеселителни, и обществени сгради, заведения за хранене и други. 

Завод „ГУАЛА КЛОУДЖЪРС БЪЛГАРИЯ” АД – гр. Казанлък

Система за централно отопление и климатизация офис “Алта Ойлс”гр.Казанлък

Битова ситема къща с.Долище

Офис и шоу рум ТЕСТЕЛ гр.Варна

Хотел “Биляна “ гр.Несебър

Еднофамилна жилищна сграда – с. Кошарица

Отопление на санитарна вода хотел „Ивана Палас” – к.к. Слънчев бряг

Цех за оборудване от неръждаеми стомани „КРАБ” – гр. Варна

Промишлени помещения с администрация завод „Даник” – гр. Казанлък

Цех за прецизно обработване на метали “ЮМТ” ЕООД – с. Бузовград

Линия за технологично охлаждане – гр. Шумен

Апартамент 250м2 – гр. Казанлък

Хотелски комплекс „Каменец – Несебър” – гр. Несебър

“Рачев Хотел Резиденс” с.Арбанаси

Екипът ни от професионалисти е винаги в готовност да се отзове на вашите запитвания и да отстрани възникналите проблеми.

Завод „ГУАЛА КЛОУДЖЪРС БЪЛГАРИЯ” АД – гр. Казанлък

Водноохладителна и отоплителна централна климатизация с термопомпени водоохлаждащи агрегати с обща охладителна мощност 2MW и отоплителна мощност 1.5MW, вътрешни тела – таванни кллиматични камери скрит и открит монтаж, четирипосочни касети, подово-стенен монтаж. Вентилационни инсталций с усвояване на отпадна топлина. Система за охлаждане “FREE COOLING”. Отопление на административна сграда чрез утилизирана енергия от производствените процеси. Използвани съоръжения : водоохлаждащи агрегати MAXA Air conditioning, вентилаторни конвектори BINI spa и BPS clima.

Система за централно отопление и климатизация офис "Алта Ойлс” гр.Казанлък

Термопомпен агрегат въздух-вода за отопление и охлаждане с вентилаторни конвектори LG Therma V.

Битова ситема къща с.Долище

Термопомпена система за къща със система 3 в 1. Отопление, охлаждане и загряване на 200л топла вода с термопомпен сплит агрегат LG Therma V. Отопление с подово и лира за баните, отопление на северни части от сградата и общите части, вентилаторни конвектори за охлаждане на дневна и спални. 

Автономна система без нужда от цепене на дърва, зареждане с гранули и почистване на пепел както е при конвенционалните системи за отопление, и с възможност за охлаждане с най-висока степен на комфорт. Интелегентна система за модерни потребители с високи очаквания.

Офис и шоу рум ТЕСТЕЛ гр.Варна

Климатична системата LG Multi V S. С обща охладителна мощност 33 kW и отоплителна 36 kW. Вътрешните тела за таванен монтаж тип четиристранни „касета”. Всяко вътрешно тяло може да  се контролира самостоятелно с предвиден за целта индивидуален термоконтролер във всяка стая. Телата тип касета са с възможност за индивидуална настройка на потока на всяка ламела независимо една от друга, като така може да се ограничи струята от климатичното тяло към определена посока.

Хотел "Биляна “ гр.Несебър

Климатична системата от типа VRF, производител LG Multi V серия 5. С обща охладителна мощност 678 kW и отоплителна 761 kW. Вътрешните тела за хотелските стаи са тип “Еднопътна касета”. Всяко вътрешно тяло може да  се контролира, както самостоятелно с предвиден за целта индивидуален термоконтролер във всяка стая, така и с централен TOUCH SCREEN контролер с WEB отдалечен достъп, монтиран в зона “Рецепция”. Има 245 отделни вътрешни тела разпределени в няколко отделни системи.

Еднофамилна жилищна сграда - с. Кошарица

Иновативна система за централна климатизация и отопление на директно изпарение LG MultiV серия III. Хидробокс за трансформация на енергията с температура до 50°C за подово отопление и хидробокс с висока температура до 80°C за подготовка на топла вода. Инсталирана охладителна мощност 57kW. 

Отопление на санитарна вода хотел „Ивана Палас” - к.к. Слънчев бряг

Соларна инсталация за подготовка на 5000м3 топла вода.

Цех за оборудване от неръждаеми стомани „КРАБ” – гр. Варна

Централна геотермална климатизация на производствен цех и административна сграда. Изграждане на водна охладителна и отоплителна инсталации с централен термопомпен водоохлаждащ агрегат тип вода-вода, таванни климатични камери скрит монтаж. Изграждане на енергиен център с мощност 90kW.

Промишлени помещения с администрация завод „Даник” – гр. Казанлък

Вентилационна инсталация височинна монтажна дейност. Инсталиран нагнетателен дебит на вентилаторите 44 000m3/h.

Цех за прецизно обработване на метали “ЮМТ” ЕООД – с. Бузовград

Прецизна климатизация на цех за прецизно металообработване, климатизация административна сграда, складове, цехове за ремонт, административни части.

Общообменна вентилация и централна прецизна климатизация. Изграждане на водна охладителна и отоплителна инсталации с централен термопомпен водоохлаждащ агрегат, таванни климатични камери скрит монтаж. Изграждане на енергиен център с мощност 160kW. Комбиниране на алтернативни източници за уползотворяване на отпадна топлина от технологични нужди, използване на източници на подземни води за климатизиране и отопление.

Линия за технологично охлаждане – гр. Шумен

Прецизно охлаждане на технологична вода за производствени. Енергиен център с мощност 160kW. 

Апартамент 250м2 – гр. Казанлък

Луксозно изпълнение на централна климатизация и отопление от водноохладителен тип с въздушноохлаждаем термопомпен агрегат с мощност 55kW.

Хотелски комплекс „Каменец - Несебър” - гр. Несебър

Система за централна климатизация на директно изпарение (VRF-система) от най-висок клас LG MultiV серия IV. Сумарна мощност на охлаждане 274.4kW, сумарна мощност на отопление 308,7kW вътрешни тела тип „Високостенни” , „Канални” и „Касети”.

Етнографски комплекс „Рачев хотел Резиденс” – с. Арбанаси

Проектиране и изграждане на водна охладителна и отоплителна инсталации с термопомпен водоохлаждащ агрегат и котел с нафтово стопанство с обща охладителна мощност 340kW и отоплителна мощност 1000kW, вътрешни тела – конвектори за открит монтаж, вентилация и климатизация посредством въздуховодна мрежа и канални климатични камери с общ дебит 100 000m3/h, система за уползотворяване на отпадната топлина.

Хотелска част 7 крила – климатизация и отопление, ресторантска зала и винарна  – вентилация и климатизация, кухненски и обслужващи помещения – вентилация, общи помещения – вентилация и климатизация, фитнес център, конферентни зали, отопление открит басейн.

*Комплекса се отличава с изключителната за България архитектура, известна на специалистите като тип „Арбанашка къща”, в стила на множеството околни църкви и манастири, изграждани по времето на Търновското царство. Проекта е защитен пред министерството на културата.